Long time no see
Hade glömt bort att jag startade en blogg för flera år sedan! Hittade tillbaka till den av en slump och tack vare att min dotter Maya har ett bättre minne än sin mor så lyckades jag att logga in på den igen! 😂
Nu gör jag ett försök att återuppliva den!
När man har lyckan att få tag på så här fin ekologisk salladskål och savojkål så måste man ju göra Kimchi 😍
Grönsakerna kommer från Ekobonden och mjölksyrejäsningen startar jag med Probioform (EM) för att få extra många bra bakteriestammar!
Den ena Kimchin gjorde jag på savojkål, lök, morötter och "min" kimchikryddnig som består av chili (flera olika sorter), vitlök, ingefära och lite röd paprika för att få mer färg!
Den andra Kimchin är gjord på salladskål, morötter, daikon och purjolök. Kryddad på samma sätt.
... å så salt förstås! Rätt mycket salt!
Nu är det bara att vänta och längta till man kan provsmaka! 😋
Kommentarer
Trackback