Ekologiskt och Svenskt

GrĂ„Ă€rt, en svensk kulturarvsvĂ€xt fĂ„r bli basen i en populĂ€r matrĂ€tt frĂ„n Mellanöstern!  Falafel! 
Resultatet blev vĂ€ldigt mumsigt 😋
Kryddat pĂ„ klassiskt vis med spiskummin, chili, vitlök, koriander mm. 




Long time no see

Hade glömt bort att jag startade en blogg för flera Ă„r sedan! Hittade tillbaka till den av en slump och tack vare att min dotter Maya har ett bĂ€ttre minne Ă€n sin mor sĂ„ lyckades jag att logga in pĂ„ den igen! 😂 
Nu gör jag ett försök att Ă„teruppliva den! 

NĂ€r man har lyckan att fĂ„ tag pĂ„ sĂ„ hĂ€r fin ekologisk salladskĂ„l och savojkĂ„l sĂ„ mĂ„ste man ju göra Kimchi 😍
Grönsakerna kommer frĂ„n Ekobonden och mjölksyrejĂ€sningen startar jag med Probioform (EM) för att fĂ„ extra mĂ„nga bra bakteriestammar! 
Den ena Kimchin gjorde jag pĂ„ savojkĂ„l, lök, morötter och "min" kimchikryddnig som bestĂ„r av chili (flera olika sorter), vitlök, ingefĂ€ra och lite röd paprika för att fĂ„ mer fĂ€rg! 
Den andra Kimchin Ă€r gjord pĂ„ salladskĂ„l, morötter, daikon och purjolök. Kryddad pĂ„ samma sĂ€tt.  
... Ă„ sĂ„ salt förstĂ„s!  RĂ€tt mycket salt! 

Nu Ă€r det bara att vĂ€nta och lĂ€ngta till man kan provsmaka!  😋






RSS 2.0