Ekologiskt och Svenskt
GrÄÀrt, en svensk kulturarvsvÀxt fÄr bli basen i en populÀr matrÀtt frÄn Mellanöstern! Falafel!
Resultatet blev vĂ€ldigt mumsigt đ
Kryddat pÄ klassiskt vis med spiskummin, chili, vitlök, koriander mm.


Long time no see
Hade glömt bort att jag startade en blogg för flera Ă„r sedan! Hittade tillbaka till den av en slump och tack vare att min dotter Maya har ett bĂ€ttre minne Ă€n sin mor sĂ„ lyckades jag att logga in pĂ„ den igen! đ



Nu gör jag ett försök att Äteruppliva den!
NĂ€r man har lyckan att fĂ„ tag pĂ„ sĂ„ hĂ€r fin ekologisk salladskĂ„l och savojkĂ„l sĂ„ mĂ„ste man ju göra Kimchi đ
Grönsakerna kommer frÄn Ekobonden och mjölksyrejÀsningen startar jag med Probioform (EM) för att fÄ extra mÄnga bra bakteriestammar!
Den ena Kimchin gjorde jag pÄ savojkÄl, lök, morötter och "min" kimchikryddnig som bestÄr av chili (flera olika sorter), vitlök, ingefÀra och lite röd paprika för att fÄ mer fÀrg!
Den andra Kimchin Àr gjord pÄ salladskÄl, morötter, daikon och purjolök. Kryddad pÄ samma sÀtt.
... Ä sÄ salt förstÄs! RÀtt mycket salt!
Nu Ă€r det bara att vĂ€nta och lĂ€ngta till man kan provsmaka! đ


