pÄ en onsdag!

Det Àr mycket som vÀxer och frodas i trÀdgÄrden och det Àr sÄ hÀrligt att bara gÄ ut och hÀmta!

Idag kÀndes maten sÄ lyxig att man nÀstan trodde att det var helg! :-)
Jag gjorde en krÀm pÄ mangold och till det serverades "blommiga Àgg", rotfruktschips och bönor!







Äggen kokade jag i plastfolie tillsammans med fĂ€rska örter, blommor och lite salt! Gör sĂ„ hĂ€r:
Tryck försiktigt ner plastfolien i en liten kopp! Strö i goda fÀrska örter och lite salt! KnÀck försiktigt ner Àgget i koppen och strö pÄ mer kryddor! Förslut det lilla paketet med snöre eller en pÄsklÀmma! Koka i ca fem minuter!


vem ska man tro pÄ


Man ska visst kunna spÄ i kaffesump och dÄ borde det ju gÄ att spÄ i kaffekopp ocksÄ tÀnkte jag!!
Hmm... betyder detta att jag kommer att fÄ en kanin och en tjÀder?
Eller tolkar jag fel? Vad tror du?




ta en kaka till

Ifall nÄgon har missat det sÄ gillar jag blommor och snygg mat!
Idag har jag bakat smÄ smÄkakor med söta blommor pÄ!
kakfatet har Maya och jag gjort av loppis fat!















flower power

Av lite rester, grillad zucchini, grillad tomat, tofu, sallad, fÀrsk koriander yoghurt, salsasÄs och en nÀve hÀrliga goda vackra blommor kan man göra en

Super Duper Flower Power Veggie Wrap


VÄrt dagliga bröd

IgÄr testade jag tvÄ nya varianter pÄ detta knÀckebröd!

För er som inte vill eller behöver ha ett glutenfritt bröd sÄ funkar det utmÀrkt att byta ut Teff-mjölet mot rÄg eller havremjöl (skrÀdmjöl). Det ena brödet kryddade jag med rosmarin och tagetesblommor och blad och det andra med timjan, ringblomma och gurkörtsblommor! BÄde gott och vackert!

 

HĂ€r kommer originalreceptet:

Krispiga knÀckebröd - fria frÄn gluten och med ett lÄgt innehÄll av kolhydrater!


Ingredienser:  œ dl Teffmjöl  œ dl mandelmjöl  œ dl kokosmjöl  1 dl solrosfrön  œ dl fiberhusk  œ tsk salt  5dl vatten  Valfria fĂ€rska eller torkade kryddor (tex. Timjan och fĂ€nkĂ„l mm)

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. LÄt smeten stÄ och svÀlla i nÄgra minuter.

2. TÀck tvÄ plÄtar med bakplÄtspapper och klicka ut smeten pÄ dessa.

3. LÀgg ytterligare ett bakplÄtspapper ovanpÄ smeten och kavla smeten tunn mellan papperna. Ta av det översta papperet och gör lika pÄ den andra plÄten.

4. Ringla pÄ lite olivolja (eventuellt en kryddolja) och stryk pÄ den jÀmt över degen. Strö pÄ solrosfrön, flingsalt och pyttelite kokossocker. Tryck fast solrosfröna och saltet med hjÀlp av ett bakplÄtspapper och en kavel.

5. GrÀdda bÄda plÄtarna i ugnen pÄ 170 grader i 30 minuter. SÀnk sedan vÀrmen till 80 grader och lÄt brödet stÄ i 30 minuter till. Brödet kan med fördel stÄ kvar och torka ytterligare pÄ eftervÀrme.

6. Bryt brödet i lagom stora bitar och njut!

 

 

 

RSS 2.0